От ски пистите на Пирин в спа оазиса на Гранд Хотел Терме, с. Баня

Село Баня се намира в живописната Разложка котловина, само на 5 км от Банско и на 12 км от Добринище. С богатството си от термални бани, това райско кътче може да предложи множество ползи за здравето. След един активен ски ден в близките курорти няма нищо по-хубаво да се отпуснеш в басейн с гореща вода. Лечебната й сила подпомага отпускането на мускулите, подобрява циркулацията и намалява стреса. В района на село Баня се предлагат разнообразни спа услуги, като в Гранд Хотел Терме те са многобройни и превръщат престоя в чудесно изживяване. Спа комплексът впечатлява с петте си външни басейна, но предложенията не спират дотук. Защо комплексът е привлекателно място за хора, търсещи комбинация от спа почивка и природа, разказвам в следващите редове.

    Хапването

    Кулинарно съвършенство

    Когато получихме предложение да отседнем в Гранд Хотел Терме, бях надъхана да пробвам всички възможни спа услуги в него, но само след като съм изкарала целия ден по пистите. Сутрините ми започваха с обилна закуска, фреш портокал, кафе. Не съм фен на баниците и тестените закуски преди каране - предпочитам нещо засищащо за дълго време. От яйца, приготвени по всевъзможни начини, през протеинови палачинки, до мюсли, плодове, сирена, печива и т.н. в ресторанта на хотела изборът за закуска е толкова богат, че е трудно да се въздържиш от преяждане. Сред разнообразните предложения има за всекиго по нещо.

    Щанд с различни видове сирена
    Закуската в хотела
    Протеинови палачинки за силен старт на активен ден
    Богат избор от печива
    След сноуборд се връщах доста прегладняла и докато стане време за вечеря, засищах глада си в целодевния алпийски ресторант, където предложенията са по-стандартни, но все така вкусни. Зад всеки щанд стои висококвалифициран персонал, към когото можеш да се обърнеш, в случай, че имаш въпроси относно бюфета. При мен въпросът беше дали всички десерти съдържат захар. Тук нямаше такива без, но пък на сладкия бар имаше, така че само трябва да попиташ. Малко ми стана неудобно да минавам толкова често през щанда, но не и гузно – все пак без захар.

    Cake & art с домашно приготвени сладки изкушения 
    На спа с кецове ;)

    Wellness и спа

    След хапването е време за релакс. Спа зоната предлага богат избор от терапии и масажи, които са специално предназначени за релаксация и възстановяване. Гостите имат възможността да се потопят в света на ароматерапията, хидротерапията и други подходи, които нежно подхранват тялото и душата. Външните и вътрешните минерални басейни са захранени с минерална вода от термален извор, намиращ се на 3 км от с. Баня. Спа зоната е условно разделена на такава за възрастни и деца и втора само за възрастни. Предполагам в нея предимно има хора, дошли без децата си на почивка. Външният басейн за възрастни и деца е сгушен в двора на хотела и е много приятен. След 20:00 ч. става по-спокойно откъм посетители и ако имаш късмет навън да е навалял сняг, се потапяш в истинска зимна идилия.

    Детски външен басейн
    Спа зона само за възрастни
    Външен басейн пред хотела
    Пред хотела се намира голям външен басейн, който се вижда от ресторанта и лоби бара. Ако навън е много студено, водата тук е по-хладка, но престоят отново е много приятен. От другата страна (спа комплексът е толкова голям, че не е трудно да се изгубиш) се намира външен Adults ONLY басейн с минерална вода 38° C. Тук в обособени по-малки басейнчета може да си настройваш водата в режим джакузи. 

    Външен басейн в зоната Adults only
    Освен външните басейни, които за мен са по-апетитни, има и няколко вътрешни басейна с различно предназначение. В спа и уелнес центъра има няколко сауни, парни бани и релакс зона с гледка към градината на хотела. Голямата сауна е доста силна, докато в арома сауната лично на мен ми беше по-комфортно. Арома парната баня пък гори 300-400 калории за 30 мин и е много приятна.

    Финландска сауна
    Лакониум с гледка към градината
    Един от многото вътрешни басейни
    Вътрешен басейн, достъпен и за малчуганите
    Басейнът с камината е голям хит
    Вътрешният басейн в зоната за възрастни
    Гранд Хотел Терме в с. Баня в снежна януарска вечер

    Настаняване в Luxury house

    В Гранд Хотел Терме има различно по вид настаняване в зависимост от предпочитанията – луксозни стаи, семейни стаи, стаи в алпийски стил, едностайни и двустайни апартаменти. Ние бяхме настанени в отделна къщичка на два етажа с общо четири спални. Къщичките имат собствен двор, басейн с минерална вода и барбекю. Дизайнът на къщите е в алпийски стил от естествени материали - точно по вкуса ми.

    Кухнята в къщичките
    Просторен хол за голяма компания
    Към втория етаж
    Уютните спални
    Благодаря на Гранд Хотел Терме за гостоприемството и приятния престой!
    Спа хотел Терме в село Баня предлага на своите гости уникална комбинация от лукс, комфорт и висококачествени услуги. Комплексът е изграден с внимание към детайла и стремеж към създаването на уютна атмосфера, която допринася за пълноценната почивка на гостите. С богат избор за настаняване и спа и уелнес услуги, Гранд Хотел Терме е идеалното място за релаксиращ уикенд, придружен с красив пейзаж и чист въздух. 

    Коментари

    1. Анонимен29/1/24

      На спа - с кецове . Това ми хареса ! Всичко е уникално .

      ОтговорИзтриване
    2. Анонимен31/1/24

      Много хубава статия!
      И хотелът е супер!

      ОтговорИзтриване
    3. Анонимен9/2/24

      Статията е точна и достоверна. Преди месец бяхме в този най-прекрасен Град Хотел Терме за страната ни. Всичко беше на голяма висота. Щастливи бяхме и щастливи си тръгнахме от там, но ще се върнем отново.

      ОтговорИзтриване

    Публикуване на коментар