5 оригинални идеи за подаръци за пътешественициПонякога е трудна задача да се намери най-подходящият подарък за човек, който обича да пътешества, особено когато става въпрос за нещо оригинално и нестандартно. Ако все още си в търсене, виж моите предложения в следващите редове.

Read in English

1. Скреч карта на света или България

Tова беше един от първите подаръци, които получих за рождения си ден тази година и страшно ме зарадва! Освен че бързах да изтъркам държавите, които вече съм посетила, осъзнах, че има още много места, които чакат в списъка (особено в Европа). Със скреч картата на света сега се надъхвам още повече да пътувам. Ако ме питаш, това е един от най-оригиналните подаръци за пътешественици.2. Modern map art

Получих тази градска карта на Ню Йорк като подарък от Дженифър. С нея споделяме едно хоби - пътешествията, а тя от своя страна е запалена да колекционира различни карти от дете. Така се ражда идеята да създава красиви карти на градове като картини и да ги продава в сайта си Modern Map Art. Попиташ ли човека кой е любимият му град, бъди сигурен, че няма да знае за какво става въпрос. Накрая ще видиш колко изненадан ще е да получи такъв подарък.


3. Външен твърд диск

Ако твоят човек пътува редовно, би трябвало да обича да запечатва всеки момент в снимки. От друга страна тези снимки заемат доста място и най-вероятно паметта на компютъра му е пълна, затова без съмнение, външният хард диск е доста полезен подарък.


4. Уикенд почивка

Няма пътешественик, който да откаже пътуване, било то само за уикенд. За щастие днес вече не е нужно да похарчиш един чувал с пари, за да го направиш. Можеш просто да се консултираш със сайтовете с оферти за почивки. Аз се доверявам на Yoo.bg, където откривам каквото ми трябва с филтъра, за да търся в избора с оферти.

Снимка: kashkaval-tourist.com

5. Ново приключение


Пътешествениците обичат да се впускат в различни приключения и да опитват нови неща. Никога не съм и предполагала, че ще карам каяк или ще отида на рафтинг, но и двете бяха вълнуващо изживяване. Освен тях бих пробвала скок с бънджи, скок с парашут, сърф, гмуркане, планински преход, яздене на кон (някои от тях вече съм ги пробвала, за другите - нека приятелите ми знаят все пак :D ). Този избор ще ти излезе малко по-скъпо, но пък със сигурност ще е подарък, който ще се помни дълго.


2 коментара:

Instagram