3 дни в Италия: Венеция за ден


Втория ден от екскурзията ни посветихме на красивата Венеция. Рано сутринта си хванахме влак от Болоня, като имахме предварително закупени билети.


Когато пристигнахме на гарата във Венеция, тръгнахме да търсим площада Сан Марко. Оказа се не много близо, но пък за сметка на това успяхме да видим добре тесните улички, каналите, автентичните сгради и да усетим уникалната атмосфера на града.


На площада Сан Марко величествено се издигат импозантни сгради, контрастиращи с тесните вътрешни улички на града. 


От богатия избор на сгради и забележителности, успях да хвана най-малката опашка от туристи за Двореца на дожите. Готическата сграда изумява с размерите си, впечатлява с красивите зали и множеството детайли. Впечатление правят и затворническите килии.


След посещението в Двореца отплавахме с лодка към Мурано - част на Венеция, известна с производството на венецианско стъкло. Навсякъде по улиците и по всички магазинчета се продават бижута и различни изделия от известния материал.


След това се върнахме на площада Сан Марко и с бавна разходка се отправихме към гарата, минавайки покрай каналите, по които бавно се придвижваха гондоли. 


До часа на заминаването на влака имахме още малко време. Затова седнахме и се наслаждавахме на последната гледка, която се разкриваше пред нас, преди да се завърнем в Болоня. 

Коментари

  1. oh my, how beautiful! You are a lucky one to be there, it's such a gorgeous place and even magical. I harish a memory to visit Venice one day. Those photographs are adorable!
    Wish you a blessed day ahead!

    www.svetusvet.com

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/9/13

    Thanks for taking me to Venice today! It also happens that I occasionally see girls posing and I'm pretty sure that they are fashion bloggers. I had especially switched to Google+ so that I could continue to comment on your blog. But you are right to switch back to Blogger; it's easier for everyone to comment on your post.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Really? I didn't know that you had switched to Google+ to comment on my blog. What a nice gesture! Thank you, Anouka!

      Изтриване
  3. What a wonderful time you both had. I visited Venice several years ago and your lovely photos bring back such happy memories. I especially like all your photos of the coloured buildings and pretty balconies. I find it's much easier to comment on Blogger too.
    http://missbbobochic.blogspot.co.uk/

    ОтговорИзтриване
  4. LOVE the photos! this is exactly what i envision for these great european cities...cobbles streets, narrow alleyways, and the boats! fun fun! thanks for sharing them!

    rockoomph.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/9/13

    Gorgeous photos and views! I hope to travel to Italy one day too~

    Stop by sometime, xo Natalie
    www.lavagabonddame.com

    ОтговорИзтриване
  6. Lucky you. I love Venice!
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар