5 оригинални идеи за подаръци за пътешественици



Понякога е трудна задача да се намери най-подходящият подарък за човек, който обича да пътешества, особено когато става въпрос за нещо оригинално и нестандартно. Ако все още си в търсене, виж моите 5 бързи предложения в следващите редове...

1. Скреч карта на света или България

Tова беше един от първите подаръци, които получих за рождения си ден преди години и до днес отбелязвам след всяка нова дестинация. Е, има ужасно много места още, които чакат в списъка (особено в Европа). Първоначалната реакция при подаряването на такъв подарък е надъхан за още повече пътешествия човек срещу теб. Ако ме питаш, това е един от най-оригиналните подаръци за пътешественици.



2. Modern map art

Получих тази градска карта на Ню Йорк като подарък от Щатите. С жената, която я изработи, споделяме едно хоби - пътешествията, а тя от своя страна е запалена да колекционира различни карти от дете. Така се ражда идеята да създава красиви карти на градове като картини и да ги продава в сайта си Modern Map Art. Попиташ ли човека кой е любимият му град, бъди сигурен, че няма да знае за какво става въпрос. Накрая ще видиш колко изненадан ще е да получи такъв подарък.


3. Външен твърд диск

Ако човекът-обект пътува редовно, би трябвало да обича да запечатва всеки момент в снимки. От друга страна тези снимки заемат доста място и най-вероятно паметта на компютъра му е пълна, затова без съмнение, външният хард диск е доста полезен подарък. 


4. Уикенд почивка

Няма пътешественик, който да откаже пътуване, било то само за уикенд. За щастие днес вече не е нужно да похарчиш един чувал с пари, за да го направиш. Можеш просто да се консултираш със сайтовете с предложения за почивки.

Снимка: kashkaval-tourist.com

5. Ново приключение


Голяма част от пътешествениците обичат да се впускат в различни приключения и да опитват нови неща. Никога не съм и предполагала, че ще карам каяк или ще отида на рафтинг, но и двете бяха вълнуващо изживяване. Освен тях бих пробвала скок с бънджи, скок с парашут, сърф, гмуркане, планински преход, яздене на кон (някои от тях вече съм ги пробвала, за другите - нека приятелите ми знаят все пак :D ). За Каяци на Черно море препоръчвам да се довериш на Галин от Trip Kavarna. Който и да е избор от изброените горе ще излезе малко по-скъпо, но пък със сигурност ще е подарък, който ще се помни дълго. 😉


Коментари

Публикуване на коментар