Почивка на остров Закинтос


Най-южният от Йонийските острови, наричан още Занте или "Цветето на Леванта", остров Закинтос е известен като един от най-красивите острови в Гърция. До него може да се стигне с ферибот от Килини. Островът е с площ от 410 кв.км и за да успеете да го обиколите, Ви е нужна кола или скутерче.
Първият плаж на снимките се казва Porto Zoro. Намира се в близост до мястото, където бяхме отседнали - Argassi. Плажът е малък, с кристално чиста вода и красива гледка


Вторият плаж, който посетихме, се казва Геракас и според мнозина е един от най-красивите плажове в Гърция. Дом е на костенурките от вида Карета, които са единствени в рода си. По тази причина плажът е разделен наполовина за туристи и местата, на които костенурките снасят яйцата си, са отделени и защитени.


За да не притесняваме костенурките, се отправяме към следващото място. Един от любимите ми плажове на острова се казва Банана бийч. Ситен и фин пясък, лазурно синьо море, ухание на цветя и приятен бар са малко от нещата, с които този плаж ме улови.


Св. Николас е малък, но предпочитан предимно от млади хора плаж. Чисто море, шезлонзи и чадъри, бар със студени напитки, както и водни забавления са нещата, които основно привличат туристите.


Следващият пост е специално посветен на небезизвестните Сини пещери и плажа Навагио. Места, които завинаги ще останат в паметта ми. И понеже е лято, и понеже е горещо, и понеже на всички ни се седи край морето, това ще е темата на блога ми доста дълго време.

Коментари