Плажът Навагио и Сините пещери, остров Закинтос


Плажът Навагио заема челна позиция сред най-красивите плажове изобщо. До него може да се стигне единствено с плавателен съд, а по пътя се разкрива недокоснатата природа на Йонийския остров. Плаването трае около 40мин. в едната посока.


Морето -  дълбоко, цветът на водата - нереален, плажът е обсипан с малки бели камъчета. Единственият недостатък на това райско кътче е тълпата туристи, която на всеки час се подменя с нова.


След около час плажуване (обикновено престоят не трае повече от един час) се сбогувахме със Залива на корабокрушенците и се отправихме към друга не по-малко интересна точка - Сините скали.


Тук спряхме и се гмуркахме в дълбокото и невероятно синьо море. 


Когато пристигнахме обратно на пристанището, от което се тръгва, бяхме доста развълнувани и все още мокри от плуването. Решихме да изпием по кафе, гледайки пълните с нови туристи към Навагио лодки.


Коментари

  1. В търсене на балната рокля попаднах на Закинтос :)) Леле колко хубаво, искам пак там <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно изживяване беше! Сега обаче искам да посетя Лефкада, чувала съм, че има още по-красиви плажове :)

      Изтриване
    2. Аз тази година се бях настървила на Санторини, но тъй като не си намерих добра оферта и по-точно спряха All inclusive-а се отказах. Надявам се догодина да успея да отида, но честно да ти кажа вече започвам да се раздвоявам, тъй като гледам снимки и от Миконос. И направо вече не знам :Д искам да отида навсякъде, за мен гръцките острови си остават най-красивите...

      Изтриване
    3. Как да направя да ми излизат отговорите ти като пиша коментар?

      Изтриване

Публикуване на коментар